ny vändning

ny vecka och helgen har varit mycket bra. danny var ledig i fredags, så vi var hemma hos mina föräldrar och han bytade däck på bilen och däefter tvättade jag den. sen på kvällen kom linda och niklas och socialiserad och vi kollade på så ska det låta och det vi hann se på talang. på lördag förmiddag begav vi oss mot tomelilla för att träffa annelie och palle som vi skulle möta på ingeslta kalkon för att äta lite gott. jag var då skeptisk mot kalkon eftersom att jag är ganska så kräsen, men det var faktiskt riktigt gott. några biffar av kalkon med klyftpotatis, beraneisesås & rödvinsås. mumma! sen åkte vi med annelie och palle hem till simrishamn och drack lite kaffe och flabbade. dom har ju också fått en liten son som är en månad äldre än liam. jättesöt var han och han var superliten! han var lika stor som liam när han föddes! sen istället för att köra hem så körde vi till kristianstad till dannys mamma. lite närmare, och man får ju passa på när man är ute på vift och lite mer på rätt håll. träffar dom inte allt för ofta. så vi körde dit och vi kollade på eurovision. ursöt norgekillen var istället! kanske skulle han fixat ögonbrynen lite, men annars var han supercharmig!
igår körde vi från kristianstad, hem om en halvtimme för att sen bege oss till nyvång och kolla en lägenhet. och äntligen har vi hittat en större lägenhet och äntligen får vi flytta härifrån. känns som vi är lagom trötta på detta nu! så det verkar gå vår väg nu, äntligen. så snart är det dags att packa saker. en fyra, så vi får bra med plats. och grannarna veckor jättetrevliga. så det blir nog prima.
idag har helena varit här och vi har flabbat över ett antal koppar kaffe :)
imorgon så ska vi till BVC med liam och det är en läkarundersökning som står på schemat.
onsdag så kollar vi bil i kristianstad.
torsdag ska vi på kalas till min kusin.
fredag ska vi hämta en soffa i malmö.
lördag ska vi till kristianstad på kalas.
söndag, förhoppningsvis får vi chilla!!

hyllingebuss pusspuss

torsdag

mitt hjärta ligger och sover och han har faktiskt sovit himla bra idag! hoppas dock han vaknar snart eftersom att jag ska hämta danny och pontus ute på sydfrys! sen ska vi åka till simmelsberga och byta däck på bilen, bättre sent än aldrig.

var och kollade på bil igår, eftersom att vi inte ska ha kvar pappas s70 som är lite för liten i kofferten likaså är min honda. som även är en 3-dörrars, vilket förklarar varför vi har s70n! men iallafall så kollade vi på bil igår. åkte iväg för att vi hittat en v40.men när vi kom dit så var den precis såld och dom satt och skrev kontakt. otur! men så föreslog han som jobbar där en ford mondeo som såg lite halvskabbig ut. men vi provade den och den var väl helt okej. men var lite sådär, ingen drömbil direkt. sen var det en gamal modell av karossen. så nej. danny har tjatat om en BMW 320i som han haft ett tag. men den var också såld. sen provade vi en annan ford mondeo med den nya karossen, som var mycket finare. och jag var på som den. men sen började vi att jmföra med en annan v40 t4 som stod där, automatare och mycket bekvämare! just när vi hade bestämt att vi skulle ha v40n så kom han ut och sa att BMW var vår om vi ville ha den. och ja, efter många om och men kom vi fram till att den blev det. så gissa om jag hade en glad sambo! men mindra glad blev han nog idag när det kom fram att det var en annan som hade betalt in hanpenningen igårkväll så bilen var hans! mindre glada blev ju vi.. men , det kommer fler!! nu ska jag fixa och dona lite innan vi beger oss!
PUSSPUSS

massor av letande

håller ögonen öppna efter en ny lägenhet/hus, för uthyrning. i detta bygget är det mycket snack och lite verkstad. och sen kan man ju för i övrigt diskutera hur pass vi trivs här!

igår hände inte så mycket. var iväg och handlade lite och hämtade danny vid fyratiden när han slutade. sen tog vi det lugnt resten av kvällebn. jag gick ut och påbörjade med att klippa gräsmattan. har lånat pappas gräsklippare för den klipper bättre än vår(som inte går att höja och sänka, så man ser ingen skillnad på gräsmattan när man klippt). men fyfan vilket slit det är med hans klippare. det är som att förflytta ja jag vet inte vad. jag klippte några längor sen fick danny ta över. dock är det motion och jag som behöver röra mig borde verkligen fortsatt.
i morse ringde min farmor och väckte mig vid halv tio och tyckte att det var dags för mig och liam att vakna så hon kunde komma. 20 minuter senare står hon här med frallor, mums! :) så vi åt lite drukost och drack lite kaffe och hon gullade lite med liam! sen  när hon hade åkt tog vi oss en liten promenad, supermysigt!
nu ligger min ängel och sover och jag rullar tummarna. ne men jag väntar på att tvätten ska bli klar. sen när danny slutar ska vi köra till min mor och far och sen köra till ekeby och kolla på en bil! gah. behöver verkligen större!
nu ska jag kolla på supernanny, sen cityakuten. hinner kolla lite på tyrashow också innan jag ska hämta danny! så fördricer jag mina dagar ;)




och såklart lite bilder på mina älsklingar!
ni är mitt allt, jag älskar er <3
PUSSPUSS



måndag

veckorna bara springer iväg. nu är min älskling hela 6 veckor!  och han är bara världens sötaste.



nu ligger han och sover och har sovit i snart två timmar. det är skönt när han väl sover, vilket han är väldigt dålig på dagarna. han vill oftast inte sova på dagarna vilket gör att han blir övertrött och gring på kvällarna när han väl ska sova. så nu har jag passat på att röjt lite här, diskat dammsugat med mera. har även sorterat lite bland lillemans kläder. vissa kläder är försmå nu och han här även kunnat börja använda strl 62 nu! han gör inget annat än växer! han har börjat le jättemycket, speciellt när man sitter och räcker tunga till honom. oh han är bara så gudasöt så att man smälter, min lille kille. och han är jättestark i sin nacke. han har börjat hålla huvudet uppe länge själv nu!
när lilleman vaknar så blir det till att ge honom mat och sen ska vi ut till mamma och pappa och hämta skattemärket till s70 som jag kör nu. hondan är på tok för liten. men vi är i jakt på annat. sen kommer däcken på fredag förhoppningsvis så vi kan kränga på dom!




mina posare <3


fredag

äntligen fredag! :)
dock är det kanske helg för mig alltid, men nu får jag två hela dagar med min man! och vi har för övrigt inga planer för hur helgen ska se ut, förutom imorgon förmiddag, då vi ska in till stan på pumautförsäljning. när mamma & pappa var där för ca två helger sen handlade dom världens sötaste skor och dress till liam! så får se om vi hittar något imorgon också!




har nyss städat undan. lilleman ligger i vagnen helt utslagen men vaknar väl snart och vill ha mat. kanske uppdaterar lite ikväll, PUSS.

onsdag

Jag och lilleman vaknade realtivt i god tid idag, redan kl 09.00! har en himla tur att lillkillen kan somna om när han vaknar mellan 06.00-07.00 någon gång och vill ha mat. sen kan vi sova från allt mellan 09.00 till 11.00 tiden! Kanske ska ta vara på den tiden nu? :)
Annars har det varit BVC som stått på schemat idag, kl 12.30! Helena kom och gjorde oss sällskap dit. Och allt såg bra ut. Han har gått upp till 4900 g! Så han växer flitigt :) Idag fick vi även D-droppar som man ska börja med när dom är 4 veckor. Sen ska man hålla på och ge dom varje dag till han är två år.
Sen åkte vi tillbaka hit och drack lite kaffe och flabbade om allt mellan himmel och jord som vanligt. alltid trevligt med sällskap :)
har precis varit ute på promenad med vovven! och nu blir det inte mycket mer för idag, är faktiskt snortrött även om jag inte har varit alldeles för aktiv idag. pappa och lillebror kommer vid halv nio tiden och ska kolla fotboll!!
nu vill lilleman ha mat, så HEJ!

måndag 2009-05-04

hatar att komma på rubriker, fanastin är inte den bästa.

ganska så lugn dag. jag och lilleman gick upp vid 10 tiden och satte oss framför tvn och kollade på våra bästa år. han dock med att hänga tvätt, äta frukost, rasta & mata hund och lite sånt innan. våra bästa år börjar ju numera kl 10.30. mycket bättre. iallafall när man är mammaledig och inte har några tider att passa speciellt ofta! sen plockade jag på lilleman lite kläder och vi begav oss ut till mamma som fortfarande låg i sängen och drog sig när vi kom kl 12! så vi har druckit lite kaffe och sånt! :)
sen när jag skulle köra för att hämta danny vid tretiden så fick jag lillebror med mig. har satt han till att rensa våra rabatter för två flak x-ray! ja är man inte klok så är man inte. men jag hade nog också gjort det, med tanke på att vi har typ 3 små rabatter. men jag berättade inte hur mycket ogräs där var i dom! det var inte väsentligt.  snart blir det att göra lite middag. danny ska kolla på hockyn nu, sverige spelar ju. finns inget tråkigare.



och såklart en bild på min älskade lilleman
pusspuss.

eternity

var då en evighet sen jag bloggade. har haft lite annat för mig.
har gått lite mer än en månad sen jag och danny fick vår son liam och det kan väl inte bli mer underbart? jag har faktiskt inte mycket att klaga på. många undrar och frågar om han är snäll och sover på nätterna. ja, peppar peppar ta i trä så sover han på nätterna och är hur snäll som helst! jag tycker jag har haft tur med det mesta. även förlossningen gick undan. dock kan jag inte säga att det var smärtfritt, men den gick snabbt. hade inte speciellt ont under dagen den 29 mars och kunde verkligen inte ana att något var på väg att hända. helena ringde mig vid 18.00 tiden och då tyckte jag att det var något som gjorde ont och kände efter lite extra och undrade om det var något på gång. gick och satte mig i duschen till helena kom och vi satte oss ner för att dricka lite kaffe och snacka. och jag tror inte helena hade varit här mer än i 15 minuter innan allt bara sa tjoff och värkarna faktiskt kom med ca 4-5 minuters mellanrum. och fyfan vad ont jag hade. ringde min mamma och sa att nu var det igång och vi kom fram till att jag skulle ringa in till förlossningen. vet inte varför men till dom på förlossningen sa jag att det var ca 10 mintuer mellan värkarna och dom sa åt mig att det var inte dags att komma in ännu. ringde tillbaka till mamma som skulle vänta att köra till hon hade hört vad dom sa på förlossningen, men hon var redan påväg. och det var kanske tur, för vi fick köra direkt mamma kom. och värkarna blev starkare och blev bara värre och värre. på vägen in satt jag fram hos mamma som alltid håller hastigheter, men det gjorde hon inte den kvällen. inte bara det att hon körde för fort, hon körde för fort med en hand på ratten och ett öga på vägen. och den andra handen på min mage och det andra ögat på mig. det var ganska så nervöst. mest nervöst var det nog för danny som hade en skrikandes och gråtandes flickvän i passagerarsätet och en ofokuserad svärmor i förarsätet. kom in till förlossningen lite i 20.00 och jag skulle in i ett undersökningsrum. mamma var med uppe på förlossningen och skulle lämna av mig, för danny bar alla vår saker upp. men mamma meddelade att det var nog inte speciellt lönt att gå in i undersökningsrummet eftersom att jag hade värkar var 2 minut, så undersköterskan ledde oss in till förlossningsummet direkt och sen sa vi hejdå till mamma. väl inne på förlssningsrummet så väntade jag bara på att jag skulle få min ryggbedöövning som jag hade sagt sen tidigare att jag ville ha. jag förväntade ju mig att jag skulle få bedövning det första jag fick när jag kom in på rummet för jag hade ju så förbannat ont. men icke det. dom skulle först undersöka mig och kolla barnets hjärtljud och sånt. så dom kopplade på mig maskinen för att läsa av hans hjärtljud och såhär och gick ut en sväng ur rummet. och det var fustrerande att ligga och ha superont och dom bara gick. sen när dom kom tillbaka kanske en 15 - 20 minuter senare så sa jag till dom att nu får no faktiskt ge mig något, nu vill jag ha min ryggbedövning. och nej, då kunde jag inte få det, för då var jag öppen alldeles för mycket. var öppen redan 8 cm när jag kom in. visst var det en dröm när barnmorskan sa till mig att jag var öppen så mycket, men när jag låg där trodde jag dom lurade mig när dom sa att jag inte kunde få bedövningen. så jag fick så snällt nöja mig med lustgasen, som blev en mycket nära vän till mig! vilken känsla lustgasen gav. mellan värkarna var det som, ja. vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. men en fylla. emellanåt somnade jag till och med till mellan värkarna. jag stod på knä lutad mot ryggstödet på sängen, och mellan värkarna när jag somnade till fick danny dra upp mig. och sen kom mina krystvärkar igång och 22.29 var lillkillen ute. så en relativt snabb förlossning utan några ovanliga komplikationer.


här somnade jag till mellan en värk


lite sliten


och här har vi då bästa vännen.


och sen kom lilleman! :)

och nu har han bara växt och växt och han är det mest underbara i denna värld!




en bild sen i fredags när vi var i kristianstad och skulle åka och hälsa på en annan liten kille som är två månader.


liam och den andra lillkillen på två månader, milton, i sin storebror neos knä!
båda två lika utslagna!

så, en liten uppdatering! ska försöka att bli bättre på bloggen! men har verkligen inte kännt för det och inte haft någon ro till att sätta mig och skriva. men får se om det kanske är på gång tillbaka nu :) blir dock inte mer skrivande idag. så CIAO!

RSS 2.0