Dags för fredagsmys


Lilleman älskar att sitta i hundkorgen, haha! Han blir jättesur när han ramlar av och inte kommer i ordentligt igen. Supersött!
Vi körde ut till Väla innan för att äta lite middag. När vi sätter oss ner och ska äta vid 17.45 hör vi i högtalarna "varuhuset stänger om 15 minuter". Tja, det var ju bara att slänga i sig maten. Ingen lugn och ro där inte.
Nu sitter vi och kollar på Jerry Springer som är fullständigt patetiskt.. Men ändå kollar man på det..
Ikväll blir en lugn kväll med en film & massa mys. Sen får vi se om dom hör av sig från jobb i helgen.
Trevlig kväll :)

dyster..

Sitter och myser framför datorn med min kopp kaffe som oftast är vid min sida. Lillprinsen ligger och sover, så man får passa på att slappna av. Man hinner inte mer än att vända blicken så är han i lådorna och drar fram exakt allt. Vi måste åka iväg nu i helgen och köpa dörrstopp så han inte kommer i dom.
Han fick för sig att han inte skulle sova mer kl 05.40 i morse och jag var ju inte vidare pepp på att gå upp. Gjorde misslyckade försök att få honom att somna om. Så vid sextiden var jag ute och promenerade med hunden.. Men sen vid halv åtta-åtta somnade vi om igen (och skönt var det) tills Helena ringde och väckte oss 10.10! Man kan ju nästan säga att vi har haft sovmorgon idag. Jag brukar alltid vara supertrött när lillkillen vaknar, men kommer snabbt på fötter och piggnar till. Men inte idag inte. Kanske för att jag hade en känsla av att han skulle somna tidigt idag?
Vädret är hemskt här! Regnar titt som tätt. Och jag känner mig riktigt dyster över det. Så var det riktigt fint igår. Men dom hade lovat allt från solsken till snöblandat regn idag tydligen.
Får se vad kvällen har att bjuda på. D sa att han skulle städa. Men han får sig en överraskning när han kommer hem. Allt är sågott som färdigt! Har diskat, vattnat blommar, dammat, städat toaletten, skurat lillemans matstol, städat liams rum, ordnat i sovrummet! Nu återstår bara dammsugningen och torkningen, men det blir när D kommer hem eftersom Liam håller på att dö varje gång dammsugaren kommer fram. Har inte hjärta att dammsuga när jag är själv och han blir så rädd. Tyckte att det lät som Liam vaknade nu. Vi hörs sen, puss & kram

Underbara dag

Nu sitter vi äntligen och myser i soffan. Eller ja äntligen kanske man inte kan säga, för dagen har varit helt underbart. Och vädret blev också helt underbart. Jag och Helena tog en chansning innan att gå ut på en promenad och då var vädret inte alls något att hurra för. Men poff sa det och det slog om. Vi promenerade längs stranden och sökte oss därefter mot skogsstigarna i stan för att hundarna skulle kunna rasta sig ordentligt. Eller ja, kanske inte bara för hundarnas skull, för vår egen också! Promenaden slutade på 2 timmar. Men vi var ganska överens om att vi egentligen inte hade velat gå in.
Har även hunnit med att åka och vaccinera min lille vovve och ett besök hos min mor och far.
Nu blir det iallafall soffläge, en flasa vatten, massa mys & Sveriges fulaste hem. Hoppas att er dag har varit lika bra som min. Trevlig kväll på er :)


Svar till Linda.

Svar:
Oj, vilken sits. Det är ju inte illa att bli bortbjuden så många dagar i rad. Jag vet faktiskt inte hur jag själv hade gjort. Kanske bara att hoppas på att där finns något som man kanske kan äta av. Blir nog bra :)

Välkommen motivation!

Skönt, nu är alla måsten klara! Rasta hund, middag, tvätt inlagd, disken och badet med lilleman. D har varit duktig och både fixat disken och tvätten. Har man en duktig man så har man. Nu ligger han på soffan med liam på magen som hittar på alla hyss man kan. Han är riktigt trött, men det är liite för tidigt för honom att sova. Lilleman gick och ramlade innan och slog sig lite under ögat och på ögonlocket, som han skrek. Men tro f.. att man gör det. Men verkar inte som han lider fasligt av det!
Nu välkommnar jag tillbaka min motivation igen. Har kännt att den har rent ut sagt sugit denna veckan. Har varit riktigt sugen på bara en vanlig macka, pasta ja vad som i princip. Har ändå hållt ut och nu ställde jag mig på vågen för att se bara. Och jag var 0.5 kg lättare än förra gången jag vägde mig. Så ja, nu är min motivation tillbaka igen. Behövde en bekräftelse att det faktiskt händer något!
D håller nu på att kolla igenom Nord & Syd för att se vart vi är någonstans. Vi har kollat på det innan Liam föddes men inte mer efter det. Så det lutar nock åt att det blir det ikväll istället för True blood. Som D sa "Vi får variera oss med något annat så vi inte tittar slut på det".
Till middag idag provade jag receptet som jag hittade. Röd Thaikyckling, riktigt gott, förutom att jag fick förmycket av den röda currypastan. Men det gick ner ändp. Så det kommer serveras fler gånger.
Nu lite bilder på lillprinsen. Har varit dåligt med det på sistone!


Har smakat på smoothies jag gör på morgonen!



Kexet fastnade

Medans jag lagade middag idag passade Liam på att städa i lådan.

Trevlig kväll!

Om en vecka..

Godmorgon! Liam busar runder på sitt rum. Får se hur länge han underhåller sig själv där inne. Ibland kan han sitta där hur länge som helst och leka och andra gånger passar det inte alls prinsen att leka där. Då ska man helst leka med sakerna i soffan om vi sitter där.
Jag har varit mycket flitig nu i morse. Har ringt bilglasexperten och fått tid där i eftermiddag. Igår när jag körde hem från mamma och pappa så sköt en lastbil ett riktigt hårt skott som naturligtvis träffade vår ruta.. Så det är lika bra att ta tag i det på direkten. Sen har jag ringt till jobb och hört mig för om där finns några turer i helgen, men än så länge fanns där inte och fått nummret till lönekontoret. Har även ringt ner till Liams dagis, för nu är det dags om en vecka, vi bestämde vilken tid vi skulle komma och så. Ouh, det känns hemskt att han ska börja på dagis. Han är ju inte så gammal.. Men jag tror han kommer att tycka det är superkul att träffa alla barnen. Så det kommer nog gå bra..
Nu tänkte jag att jag skulle ta tag i disken som är där.

Hemma igen!

Nu är vi nyss hemkommna. Har varit ute hos min mor & far en runda. Och även varit och kollat på ett par kompisars nya lägenhet. Jättefin. Jag måste komma hemifrån, annars klättrar jag på väggarna. Dagarna är hemskt långa när lilleman vaknar klockan 7 och D inte kommer hem förräns 4. Då sitter man här "själv" och det är inte det lättaste att komma på något att göra. Men idag kom jag iväg iallafall, även om det bara var för ett par timmar, så är det alltid något. Vi kom hem och lilleman fick lite i magen och sen körde vi igen. Körde till affären och handlade för morgondagens middag, som jag hittade ett recept på en blogg, thai kyckling! Ser fram emot att laga det, låter riktigt gott.
Sitter och väntar på D som har varit iväg och lagat vår lille bil. Tror han är påväg hem nu, med en hel bil :) Så när han kommer hem blir det en massa mys, tror nog vi sätter igång nått avsnitt av true blood när lilleman somnat!
Lilleman busar runder utan blöja och han har nog hunnit kissa på golvet 3 ggr under en halvtimmes tid. Han håller mig sysselsatt iallafall! Trevlig kväll på er

jag började blogga igår men kom inte så långt..

Godmorgon! Vi vaknade av att D´s telefon ringde i morse. Det var inte väckarklockan, utan dom ringde och efterlyste honom. Klockan var lite över 7 och han börjar kl 7. Så han fick väldigt bråttom.
Helgen har varit helt underbar. Var ju iväg på kalas i lördags och sen fortsatte vi att ha förfest innan vi begav oss till ekebo för att kolla på arvingarna. Jo, vi kollade lite på arvingarna, men inte så mycket. Vi befann oss för det mesta inne på "discogolvet" och dansade skjortan ur alla. En riktigt lyckad kväll som jag hoppas på att få göra om snart. Dock blir det nock inte förräns till sommaren när det är ekebofestivalen. Menmen!

Helena & Jag. Vilken underbar vinkel denna bild är tagen i!

Vädret känns riktigt hemskt idag. Regnet ligger i luften.. Vet inte riktigt vad som ska hittas på idag. D kommer att åka iväg efter jobb och fixa den lille bilen som gått sönder. Håller på att tvätta så har ju iallafall det att sysselsätta mig med.

Linda om BOMBnedslag!:
Hur gör du när du blir bortbjuden, jag menar med maten. Vet alla att du äter LCHF? Säger du att du inte kan äta allt eller du bara tar det som det kommer när du blir bortbjuden?

Svar: Nej, jag tror inte att alla vet att jag inte kan äta maten och jag säger inte att jag inte kan äta maten. Utan jag tar lite mat iallafall. Jag ser det som så att någon gång måste man faktiskt få synda och vad passar bättre än att göra det när man blir bortbjuden? Jag äter dock inte stora stora lass! :)

BOMBnedslag!

Precis vad det såg ut som på Liams rum. Han hade dragit ut precis allt han nådde ur sin garderob. Då hade han även passat på att dra ut massor ur skötbordet. I princip alla handdukar mm. Blöjorna ska vi inte snacka om hur många gånger vi får lägga in dom igen! Han är makalös. Nu har jag iallafall städat undan på hans rum. Passade på när jag ändå hade de flesta kläderna ute att sortera ut försmå kläder och tillägga lite som hans växt i! Nu är den lille busen igång igen och busar på sitt rum så där är definitivt inte städat mer.
Har även fått undanplockat, diskat och tvätten är alldeles strax klar. Funderar på om jag har något mer som jag kan tvätta när jag ändå är igång. Eftersom att vi bara är 5 hushåll i byggnaden så har vi tvättetid hela dagen, supersmidigt :) Då hinner man köra iväg och handla eller annat om man behöver.
D fick åka in till akuten igen. Vill inte gå in på det för mycket, men dom skickade iallafall hem honom igen. Han ska på återbesök om en månad och innan dess ska han tillbaka på några besök till. Hoppas det inte är allt för farligt.
När han körde in till HBG så kraschade bilen. Pratade med han nyss och han var klar. Han skulle höra av sig när han hade kommit till bilen. Bromsen hade gått ändå ner i botten, samt att den tog inte när han försökte att bromsa, så han fick använda handbromsen. Vilken supertur vi har med dessa bilar! Nu får vi se hur det blir om jag får köra in och hämta honom eller hur det löser sig.. . Förövrigt kommer Helena en runda sen så vi kan snacka ihop oss lite om morgondagen, nivet ekebo!! Och så kommer även faster (liams) ida på besök och stannar tills imorgon!
Förresten, det var inte den nya bilen som gått sönder, utan min bil. Den lille vi har och pendlar till jobb med! Nu får jag kolla till vad min buse sysslar med, puss och kram

nu är det bara en dag kvar!

Godmorgon! Nu har jag och Liam tagit oss igenom morgonen. Han vaknade vid 07.20, så det var inte så farligt. Nu har vi fått gjort allt vi ska, även sätta igång tvätten.
Känner mig bättre idag, men kommer lite illamående emellanåt. Oh, har varken tid eller lust med att vara sjuk! Men som sagt orken är tillbaka idag och jag känner mig mycket bättre.
Imorgon så gäller det. Ska till ekebo med mina underbara vänner och svänga på våra lurviga till Arvingarna ;) JAG ÄLSKAR DET! Innan det ska vi på kalas till min kusin och sen blir det även förfest där för hon ska också med. Det var allt från mig sålänge. Tänkte jag skulle passa på att plocka undan lite och så nu när jag känner för det. Här är verkligen massor att göra, ska försöka ta tag i allt förutom att dammsuga, vilket får göras när min man kommer hem.

min älskling gungar på hembygdsparken

magsjuka?

Nu börjar jag piggna till någerlunda. Det började efter att jag syndade igår, vi åt på MCdonalds igår och jag ångrar det något fruktansvärt. För mellan 20.00-02.00 besökte jag konstant toaletten. Att kräka pommes och hamburagre är ingen höjdare. Nu kommer jag nog aldrig mer att våga synda, haha! Dock har jag faktiskt gjort det idag, men i syfte med att få bort mitt illamående. D körde iväg och köpte coca cola till mig som jag drack utan kolsyra. Och mitt illamående försvann faktiskt för en stund. Drack ett halvt glas för en stund sen och nu känns det relativt bra. Är hundra på att det måste vara för MCmaten igår. För hade det varit magsjuka eller något sånt hade jag ju inte fått behålla maten. Jag hoppas iallafall på att jag vaknar och mår bra imorgon, inget illamående ingenting! Hörs imorgon, nu slänger jag mig på soffan igen.

akutbesök, trött som attans!

Gokväll!
Har spenderat 4 timmar på akuten, är riktigt trött och känner inte alls för att blogga. Det kommer imorgon, ha tålamod.

Dagens middag!

Köttfärsbiffar
500 gram bland-, nöt-, älg- eller kalvfärs
1 gul lök
2,5 msk krossade linfrön (i stället för det kolhydratiska ströbrödet)
1 dl grädde
1 ägg
salt & peppar
1 krm mald muskonöt
smör till stekning

Hacka löken fint och bryn den. Blanda ägg, färs, kryddor och lök. Tillsätt grädden och de krossade linfröna. Forma till biffar och bryn dem i smör. Efterstek på låg värme i ca 10 minuter.

Dagens middag. Jag följde dock inte receptet till punkt och pricka. Jag gjorde utan linfrön och muskonöt, för det hade jag inte hemma. Sen hade jag pressad vitlök i och lite andra kryddor. Helt okej!

Idag har jag och Liam varit sociala. Först var vi hos min farmor och hälsade på och körde sen till min mamma. Liam har bara sovit i 30 minuter idag så han börjar bli riktigt trött.
Tänkte jag skulle kolla igenom efter lite recept i böckerna jag lånat om där är något mer intressant. Receptet jag skrivit upp här har jag hittat i boken Ät fet mat av Lars-Erik Litsfeldt.
Sen blir det ett bad med lilleman och sen sätta igång den nya Wallanderfilmen som vi fick hem idag! Trevlig kväll på er :)

Polisman, sovmorgon mm!

Goddagens!
Kvällen igår gick bra på jobb och det bara flöt på! När vi stod och rullade tummarna kom en polisman och frågade om han fick låna toaletten, inte illa haha! Man ska väl ha nått att gotta sig med när man är på jobb, för han var ju ganska så snygg.
Jag och lilleman har precis kommit hem, vi har varit iväg och handlat på maxi. Man ska passa på att åka dit tidigt på förmiddagen för då kan man strosa runt där i luugn och ro! Nu får vi se vad dagen bjuder på.
Sen så fick jag sovmorgon idag, Liam vaknade inte förrän 08.40!! Trodde inte mina ögon när jag kollade hur mycket klockan var. Det var längesen han sov så länge. Men man ska ju inte klaga! Vi hörs sen.

LCHF-recept!

Precis haft besök av min underbara Helena! :)
Sitter och tar det lugnt och chillar, för sen bär det av till jobb som ringde innan och var i behov av hjälp. Så där spenderas min kväll.
Liam har tagit sina första steg idag!! :D Bara ett par steg utan att hålla i något, men ändå. Så förhoppningsvis kommer det snart. Han har även kommit underfund med hur man använder gåvagnen själv. Han har gått med den innan, men då har jag inte vågat släppa för han har lutat sig frammåt när han gått och det har sett ut som han skulle slopa i baken. Men nu fixar han det äntligen. Han är så duktig min lilla prins.

Fick en fråga om var jag hittar mina LCHF recept. Jag har två böcker som jag lånat som heter Smörstekt Läckra recept för lågkolhydratkosten LCHF av Gun-Marie Nachtnebel & Ät fet mat - bli frisk och smal av Lars-Erik Lits feldt.
Jättebra böcker, lättförståeliga och bra recept!

Ha en kanon dag/kväll!

Måndag igen..

Godmorgon. Lilleman väckte mig 7.30. Han står och stutsar för fullt i sängen och det låter hemskt med allt knarrande. Där finns inget som heter "ligga och dra sig" när lilleman väl vaknat. Nu har vi gjort allt vi ska. Borsta tänder, klä oss, ut på promenad med hunden och ätit frukost. Nu håller han på att leka för fullt. Helena kommer snart på en flabb! Nu har vi varit utan varandra alldeles för länge, haha! Vi har inte setts sen i torsdags, haha!

Thette: Vi har inte bytat ner oss ;) Den är väl fin? Den är riktigt skön att köra faktiskt. Skulle vi bytat till en mindre Saab hade det kostat oss lite mer och vi tyckte att det var lite mycket pengar. Men vi hade funderingar på det! :)

Nu ska jag kolla runder lite på fb innan helena kommer!

slut på det bästa..

.. vilket är helgen. Har haft en supermysig helg, tack alla inblandade!
Jag har inte mätt mig ännu och tänker hålla på det ännu ett tag till. Brukar ställa mig på vågen bara för att se om det kanske kanske har hänt något men har inte gjort den än iheller. Men jag kommer med det sen. Tänkte tipsa om en frukost som jag äter varje morgon. Jag älskar den, och kommer förmodligen alltid att fortsätta att äta den. Till och med D tycker om den och äter den på kvällarna istället för godis.

-Frukter/Bär, vad som än faller en i smaken
-Turkisk Youghurt
-Grädde
Blanda allt och kör det med stavmixerna. Blanda allt efter önskad konsistens! Supergott och riktigt mättande :)

Idag har lilleman nästan varit nära ögat och gått själv. Så förhoppningsvis kommer det snart. Han är jätteduktig på att stå själv och kan göra det hur länge som helst i princip. Men han går inte själv, då fegar han ur och sätter sig ner igen. Men han är så duktig min lille prins. Jag hoppas dock bara att han börjar gå innan han börjar på dagis (som är om 17 dagar, räknade innan), så vi missar allt ihop, hans första steg. Då skulle jag blivit lite förkrossad.
Han har för övrigt somnat och kvällen har inte så mycket mer att bjuda på. Jag hade sovmorgon i morse, men vaknar som vanligt tidigt ändå, 08.30. Och så sitter jag och sörplar mitt kaffe ännu så jag vet inte riktigt när jag kommer att somna ikväll. Snart är det iallafall dags för en liten promenad med min älskade Qiwi! Bjuder på en bild på min älskade prins. Gokväll me er!


bilbyte, ändrad livsstil med mera!

Hej bloggläsare!
Som vanligt suger min uppdatering, men jag hoppas på att få tillbaka blogglusten ordentligt snart. Jag följer mina bloggar som jag bevakar flitigt iallafall. Nu kanske jag kommer att ha lite mer att blogga om också. Har börjat på LCHF, isället för GI. Det är nästan samma sak, fast några skillnader finns där ju såklart. Enligt LCHF ska man inte väga sig utan mäta istället. Har tagit mina mått sen jag började förra torsdagen, men vill inte riktigt publicera dom än. Men när jag ser resultat kommer jag att  publicera och visa mina framgångar (som jag förhoppningsvis kommer att ha).
Sen sist jag bloggade har det inte hänt jättemycket. Kanske därför jag inte bloggat? Känns som jag skriver en massa ointressanta saker som verkligen ingen ser som intressant. Men några läsare har jag ändå, kul :) Vi har dock bytat bil, och det älskar jag. Vi hade en Saab 9-5 2.0 turbo kombi innan och tyckte att den var lite för stor. Nu har vi bytat till en BMW 318i touring. Jag älskar den! :)

Här är vår pärla!

Nu ska jag fylla på ett bad till lilleman och D!
Trevlig lördag. Puss på er!

oh så lycklig man blir!

Att man kan bli så glad när vädret underbart. Vi har iallafall fint väder och det är så skönt! Gårdagens kväll spenderades i sängen och vi kollade på Dr. Dolittle. Jag har faktiskt aldrig sett den, men rolig var den.
Nu kommer snart Helena och vi ska göra vårt vanliga. Sitta med en kopp kaffe i handen. Kanske blir en promenad? Hennes nya bil var riktigt fin. Ja, jag är avis ;)

nu har jag snurrat in mig på något

Sitter här nybadad/duschad. Badade med lilleman sen blev det dusch. Han springer runder kring bordet här och spelar "allan" :) Min underbara lille prins!
Dannys första arbetsdag idag och den har inte alls kännt så lång som dagarna brukar kännas när han är iväg och jobbar. Men det kommer väl i slutet av veckan, då kommer rastlösheten av att vara hemma. Helena och hennes syster har varit här idag. Dom hade med sig sina vovvar så vi tog oss en promenad på grusvägen här så dom kunde rasta av sig ordentligt. Ja Tindra, Saras hund rastade sig ordentligt. Rullade sig i koskit, trampade i vattenpölar mm! Det blev ett bad för henne när vi kom hem. Jag tycker ju dock det är jättecharmigt, haha!
Nu har jag snurrat in mig på GI-metoden, för jag har hört att den funkar. Jag ska testa på det och hoppas för allt i världen att jag fixar det. Men det ska väl ändå inte vara så svårt? Har ni några tips till mig gällande GI-metoden?

Nu ska jag mysa med min älskade lilla familj :)

back to "normal"

Godkväll!
Nu är vi hemma från en kväll/dag i kristianstad. Igår när jag hade slutat jobba bestämde vi oss för att åka till Dannys mammma och umgås. Så igår satt vi och lyssnade på all sorts musik och sen kom en film igång. Inte för att jag orkade vara uppe så länge och vara sällskaplig. Tror klockan redan var 22.30 när jag begav mig till sängen. Idag har Danny, Ida, Tobbe & Magnus fällt massa träd/buskar (väldigt stora iallafall) i deras trädgård. Jag, svärmor och Liam har hållt oss inne och varit väldigt underhållda av Liam som har spelat "Allan" hela dagen.

Nu är det slut på mitt arbetande i veckorna, iallafall ett tag framöver nu för Danny börjar jobba imorgon igen. Nu är det slut på hans semester tyvärr.
Idag är det exakt en månad kvar tills Liam ska skolas in på dagis och jag känner att ångesten börja komma smått krypandes!
Nu ska jag kolla på Top Model, så puss på er!

min prins





Mamma älskar dig hjärtat, du är min liv!

Hade sovmorgon i morse, men nyttjade inte den så mycket. Vaknade kl 8 och kunde inte somna om. Lika bra att kila upp ur sängen och göra någon nytta! Vid 9 körde vi iväg till city gross och inhandlade för kalaset. Ska ju ha kalas för lilleman idag igen. Gästerna kommer vid 5 tiden så vi har gott om tid att städa. Nu ska jag kolla vidare lite och sen börja städa lite. Lilleman sover middag så man får passa på att få lite gjort :)

dags för torsdagsmys

Hallå!
Nu har jag arbetat färdigt för idag, eller jag slutade redan 12.30 men ändå. Och nu är det dags för "storhelg" som det så fint kallas på jobb. Men jag ska inte vara ledig för det. Har kvällen imorgon och morgonen på söndag. På lördag ska vi fira Liam igen :) Så vi får ha vår mysdag idag. Istället för fredagsmys blir det torsdagsmys. Men tekniskt sett är det ju faktiskt rätt eftersom att helgen börjar idag.

Sitter och väntar på mina älsklingar som är påväg hem. Dom körde till kristianstad igår och har spenderat natten där. Eftersom att jag jobbade kväll igår och morgonen idag så körde jag hem till mamma och pappa och sov där. Jag har betydligt närmare till jobb därifrån.

Det är lite deprimerande att kolla ut genom fönstret. Innan har det varit riktigt fint väder, men nu ser det mest grått och trist ut. Kommer antagligen att börja regna snart.
Nu ska jag kolla runder lite på facebook innan mina prinsar kommer hem, för då ska jag pussa en massa på dom! Puss på er.

RSS 2.0