nu kan det ske när som!

Du har gått 37 fullgågna veckor och 0 dag(ar)
Men du är i 38:e veckan
Du är i 9:e graviditetsmånaden av 9
Du har gått 259 dagar av 280
Och har cirka 21 dagar kvar till förlossningsdagen

Vecka 38
Du: När som helst är det dags. Ca 4% av barnen föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. 92% föds alltså mellan vecka 38 och 42.
Bebis: Nu kan bebisen öka i vikt med nära 30 gram per dag. Barnet väger ungefär 3,2 kg och är ca 48-49 cm.







Bilderna på magen är hemska, men är dock tyvärr så den ser ut. hatar alla bristningar jag har fått. men förhoppningsvis bleknar dom bort rejält efter graviditeten! nu kan det i princip ske när som. vanligtvis föds de flesta bebisarna mellan vecka 38-42. håller alla tummarna i världen på att det kommer att ske inom det snaraste för nu längtar jag efter den lille och jag är väldigt trött på denna opraktiske mage!
när vi talar om bebisar, så grattis heidi till din lille flicka!

nu är det våra bästa år!
puss & kram



uppe med tuppen

uppe med tuppen idag. upp för att köra danny till jobb kl kvart över fem. väl hemma vid kvart i sex la jag mig i sängen igen i hopp om att somna om i en timme. men nej. har varit hos barnmorskan kl kvart över sju idag. min fjärde barnmorska sedan jag skrev in mig. ska träffa den femte på måndag. snart slipper jag barnmorskemottagningen helt! dock efterkontroller och annat kit, men då har jag den lille iallafall :)
men allt var bra. hjärtljuden låg ungefär på cirka 145-150 så jag håller fast i min tro om att det blir en liten flicka. men det förblir ju fortfarande en överraskning. den hade lagt sig till rätta med huvudet neråt. gick igenom hur min graviditet varit och jag har ju inte mycket att klaga på. sura uppstötningar är det jag dras med nu och det är fan hemskt, men det kan är snart över. hoppas man inte har mycket av det efter förlossningen. skrev en liten journal om önskemål och sådant som följer med in till barnmorskorna på förlossningen. inte för att jag har några speciella önskemål. förväntar mig inte speciellt mycket iheller. har lite svårt att föreställa mig det och se det framför mig eftersom man aldrig har gått igenom det innan. sen var det inte mycket mer. ska dit på måndag igen och träffa min nya barnmorska och så ville dom ha lite koll på mitt blodtryck som tydligen var lite högt. har alltid varit perfekt innan utan anmärkningar, men nu var det lite högt. har säkert gått ner till på måndag, förhoppningsvis!
nu sitter jag här, klockan tjugo i tio, då jag vanligtvis brukar gå upp. och har gjort allt jag ska. det inkluderar då att hunden ska ha mat och rastas. så köpa frallor och köra hem till mamma och pappa och äta frukost och ta en runda i skogen med hundarna? sen möjligtvis besöka min kära farmor också!



längesen du var så liten!
v 18

jag verkligen hatar måndagar!

jag verkligen hatar måndagar, även om jag egentligen inte blir drabbad på något sätt överhuvudtaget. men när måndagen kommer innebär det 4 tråkiga kvällar framför tvn när danny har somnat. i och för sig är inte dagarna några höjdare iheller när han är iväg på jobb. bara till att bita ihop.

vaknade och fick köra danny till jobb kl kvart över fem i morse, sen är det inte lätt att somna om. men det går. sen vaknade jag igen klockan halv tio av att klockan ringde. tyckte att jag planderade min tid väl för denna morgon men ack så fel jag hade. skulle in till stan och besikta bilen. men inatt kom jag på att jag inte hade satt i den nya lampan till regskylten, men hur stort problem kan det vara, inte så svårt att fixa en lampa? (om man inte har en fungerande lampa så går inte bilen igenom och det blir ombesktning.) men jag tyckte inte att jag behövde ändra klockan för jag trodde jag var klyftig nog att pilla dit lampan! så upp ur sängen och gav hunden sin daggliga morgonpromenad och sen ut för att fixa lampan! kände mig lagom som en jubelidiot på parkeringen där jag stod och svor och tårarna rann för det blåste så jävligt. folk undrade nog vad jag sysslade med. jag fick iallafall inte dit lampan, som pappa sa var så lätt. ringer danny för att han eller någon på sydfrys möjligt kanske kunde hjälpa mig. visst, där fanns en snäll själv, kjelle! ut på sydfrys innan jag körde in till stan. det visade sig att det var fel lampa. konstigt att jag inte fick lampan på plats? det var helt helt fel! sen in til stan när snälla kjelle hjälpt mig och bilen gick igenom! tack gode gud. itne fler oanade utgifter, peppar peppar ta i trä!
så nu sitter jag här. får väl kolla på våra bästa år.

helgen, lugn som vanligt. i fredagsförmiddag körde jag till min kära kusin vitamin och vi hade en ypperlig förmiddag. kom dit och vi åt god frukost med vår älskade oboy. sen på med varma kläder och ut i snön för en promenad till kyrkogården och satte ljus till saknade och älskade mormor! en liten promenad som blev desto längre. vi var ute och promenarade med våra jyckar i två timmar. sen var både dom och vi utslagna. men det var det skönaste jag gjort på länge. sen in på en kopp kaffe och några runder skip-bo och våra dagar var gjorda :)
på kvällen deckade jag väldgt tidigt. och det blev inte mycket gjort
lördagen spenderade jag och älskling med att möblera om. vårt bränne har tagit slut, irriterande nog så nu är det igång med elementet. men vi hade soffan för det, så det var ju bara att möblera om. och det fanns bara ett alternativ till det, att ha det som vi hade det tidigare. inte helt överlyckllig över det. men hellre det än att komma upp när det är 15 grader!!  sen ringer pappa och vi kör iväg och kollar på lite bilar! så jag hoppas på en ny bil inom den snaraste :)
söndagen var bara rejält softe och inte mycket mer!!
nu börjar våra bästa år.

puss och kram

två år, tjugofyra månader & sjuhundratrettio dagar.

Godmorgon!
vaknade klockan 8 idag. oh fy vad jag bara hatar att vakna så tidigt. har inget att fördriva min dag med! och  nu blir bara dagen längre och tråkigare. vaknade av att grannen torktummlade i en halvtimme. sen är det ju bara dömt att misslyckas till att somna igen klockan halv nio! nope, det funkade inte. det var bara på med lasarna och ut med hunden, som hon blev helt överlycklig av!
Sitter förväntansfullt och letar efter ny bostad, men ingen napp! ingen som vet en bra hyreslägenhet med trädgård och som är större än 60 kvm? ja vill verkligen flytta nununu!
funderar på om jag skulle köra hem till mor min och dricka kaffe och äta frukost. vi har verkligen inget gott hemma! dom senaste gångerna har jag gjort scones till frukost och det är superduper gott, men jag orkar inte göra det idag igen! sen har vi inte mycket mer att välja på. snälla låt det bli lön. men mamma är säkerligen inte vaken ännu. dröjer nog minst iallafall en timme innan hon vaknar. passande att jag egentligen borde gå ut och ta disken då. men gör jag det .. ne. ska jag .. ja! ja ja ja jag ska!! men ork vad är det för något!

idag älskling, två år, tjugofyra månader & sjuhundratrettio dagar! och jag älskar bara dig mer för varje dag som går. du är  mitt allt och lite till! jag älskar dig



28 dagar kvar till förlossningsdagen

hola seniorita

fredag. underbara fredag. inte längesen jag skrev det sist. känns som igår. dagarna bara springer från så man inte hinner med. men vet inte om det är lika underbart med fredag idag som det var förra veckan. danny åkte till kristianstad nu i eftermiddag. kommer förvisso hem imorgon men endå! tråkigt tråkigt. han har varit borta i två timmar och det känns som en evighet!

åkte in med Qiwi i onsdags, med hennes mage. dom ringde igår så jag fick svar på proverna vi tog, men dom visade inget. nu tar jag bajsprov hemma på henne, ett om dagen nu denna helgen! ha! myspys, jag vet! sen ska jag åka in och lämna dom på måndag. hoppas nästan att det visar något, så hon kan få rätt antibiotika så vi slipper åka in en tredje gång sen!!

nu ska jag och qiwi åka till min kära mor & far och spendera kvällen där!
pusspuss


dear diary

tisdag.
har fått dille på att följa unga mödrar på kanal 5 på kvällarna. sjukt intressant att kolla på, men kan dock inte fatta att och bara lite mer än en månad är det min tur själv. snart är det dags för lill-otto att komma ut och jag bara längtar så!
var inne på förlossningen idag på öppet hus man kan gå på. dom visar runder och berättar och förklarar en massa. lagom pirrigt att föreställa sig själv att ligga på sängen, som dessutom liknade den som gamlingarna har på jobb. "nästan en hästens säng som man kan höja och sänka ryggen på" sa tanten som visade oss runt på förlossningen. hm, jag är nog inte så säker på det. men javisst! kanske får betona det där nästan, så kanske jag kan tro på henne.

igår hade jag och min älskling en allmänt underbar dag. vi gjorde aboslut ingenting! vi befann oss i sovrummet framför tvn exakt hela dagen! helt underbart, men inget att rekomendera om man är rastlös av sig! men jag klarar av det utmärkt. sängen är min bästa vän, även om ja har bråttom upp på morgonen när jag vaknar. har börjat få så sjuktligt ont i mina knän på nätterna, så det går inte att ligga och dra sig på morgonen! därför är min & qiwis morgonpromenad perfekt! båda två behöver komma ut och röra på sig. men otur nog har min lilla vovve börjat få tillbaka lite av symptomen från när hon var dålig sist. magen har börjat krångla igen. det kanske klarar sig, än så länge behöver vi inte åka in. sist bajsade hon otrevligt nog en pöl med blod. hade lite rött i när vi var ute och gick igår och hon har som man ser tydliga tecken på att hon har ont i magen. iallafall igår, men ser lite bättre ut idag. man känner sig ganska patetisk när man springer efter henne i trädgården för att kolla när hon gör sina behov! men allt för min lille underbara skithund bokstavligt!

nu blir det sängen, top model och sen en halvtaskig film!


danny spelar musik för bebisen <3

fredag, du härliga fredag!


förstår varför tjejen på ikea stirrade innan, dumt att säga att jag är mager!

fredag, du härliga fredag!
vardagarna är så tråkiga. nu när man väl är ledig och kan koppla av blir jag bara så himla rastlös. saknar jobb som bara den faktiskt. lite hemskt är det dock att erkänna. så dagarna blir väldigt långa nu. det känns som evigheter innan danny kommer hem från jobb, och när han väl gör det är han bara social i ett par timmar, och sen somnar han! dock inget klanderligt då han går upp 5 varje dag. men endå. när man själv ligger och verkligen inte kan somna och han sover som en gris!! men nu är det helg och och då är det snarare tvärtom. ja orkar knappt hålla ögonen öppna till klockan tio och han ligger vaken i evigheter! ja, dock underligt. nästa vecka är jag  inte ensam! tur för mig. danny är sjukskriven då hans rygg har pajjat totalt. var iväg hos doktorn innan och han fick några piller och en sjukskrivning.
imorgon kommer thette från kristianstad och hälsar på! :) så det blir något av en hemmakväll med henne imorgon.

har precis varit iväg på ikea och käkat middag med mamma och pappa. bara tredje dagen i rad jag äter potatismos.  men det lever jag gärna med!
förresten. onödigt ofta jag använder ordet dock när jag skriver!! haa!

deprimerande tisdag

Denna dag är bara deprimerande. Suttit i telefon så gott som hela dagen för att få rätt på lånelöfte. Men inget går min och dannys väg. Känns inte bättre än att stanna kvar i denna lägenhet och strunta i allt. När marknaden ligger lite bättre till är det kanske då våran tur.
Om jag inte har pratat i telefon så har lägenheten faktiskt fått sig lite av en uppfräschning. Ska köra om några minuter och hämta danny, äta på ikea! sen åker vi till simmelsberga och gratulerar rebecka som fyller 17 idag. pratade nyss med pappa och han skulle köra ner till affären och handla saker till en tårta (tur för honom!! haa)
så ja.
och sen får liten gärna titta ut snart!! :)

RSS 2.0